Tehetségkutató programunk újabb állomásai

Lezárult tehetségkutató programunk egy újabb szakasza, melynek megvalósításában a Külgazdasági- és Külügyminisztérium támogatása volt segítségünkre. Tevékenységünk a történelmi Magyarország teljes területére kiterjed, családszervezetekkel, felekezetekkel és iskolai intézményekkel együttműködve kutatjuk fel a tehetséges diákokat. Jelen támogatás felhasználásával több külhoni utazást is tudtunk szervezni, mely során az együttműködési partnereink számát bővítettük, ezzel újabb lehetséges támogatottak köréhez eljutva.

Ösztöndíj programunk keretében a diákokat olyan eszközökhöz juttattuk, amelyek az egyedi tehetség kibontakoztatásához szükségesek. Alapítványunk mentorprogramjának jelenlegi szakaszában több olyan diák is támogatott volt, akiknek pénzbeli juttatást is megítélt a kuratórium elkötelezettségük és példás szorgalmuk miatt. A diákok minden hónapban kutatási beszámolót nyújtottak be, melyekből jól nyomon követhető az általuk leírt fejlődési ív.

A támogatás másik formája a képzés, tanácsadás, oktatás és kirándulási lehetőségek. 2017-ben több támogatott is Kolozsvárra utazott, hogy a jövőbeli mentoraikkal találkozzanak, illetve, hogy részt vegyenek olyan tanórákon, melyeket azok a professzorok tartottak, akikkel a jövőben megkezdik majd a közös munkát. A diákok ezen túl jogi- és pénzügyi képzésen is részt vehettek, így fejlesztve önmenedzselési készségeiket is.

 

Támogatónk: