Technológia népszerűsítése a lányok körében

2019.06.26-án a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar munkatársai vártak minket nagy szeretettel az „NTP-NEER-18-0014 A női nem körében alulreprezentált tudományterületek népszerűsítése a diáklányok körében” nevezetű programunk egyik állomásaként szervezett interaktív előadáson.

Először dr. Tevesz Gábor oktatási dékánhelyettestől hallhattunk egy informatív kedvcsináló tájékoztatót az egyetemen fellelhető lehetőségekről, legyen az a kar alapszakja, a lányok napja nevezetű kezdeményezés, vagy az „óriáskijelző” nevet viselő program.

Hallhattunk arról is, hogy bár lassan, de szorgos munka eredményeképpen egyre több lány jelentkezik többek között mérnök-informatikusnak is.

Hideg Attila előadásában a „Holorubik” kezdeményezésről hallhattunk egy tájékoztatót, illetve ki is próbálhattuk magát a szerkezetet, amely az egyetem kreatív és szerteágazó munkásságát tükrözi, még Góci Márton a 3D nyomtatók világába, egyedi felhasználási területeire kalauzolt bennünket. Kis Domonkos által a robotok sokszínű világába nyerhettünk bepillantást, a távvezetésű autót a vállalkozó szellemű lányok ki is próbálhatták.

 

A program támogatói: