Zámbó Gergely

KMTA – AHOL A TUDÁS ÉRTÉK
Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány

Zámbó Gergely vagyok, Budapesten születtem 2001. május 7-én. Tanulmányimat a 16. kerületi Sashalmi Tanodában kezdtem. Jelenleg az V. kerületi Eötvös József Gimnázium 12.F humán tagozatú osztályába járok. Azért erre a szakra jelentkeztem, mert már általános iskolától kezdve nagyon érdekel a történelem. Emellett a matematikát is kedvelem, ennek megfelelően ezt a két tárgyat vettem fel fakultációnak.

Általános iskolától kezdve számos országos, illetve nemzetközi matematika versenyen vettem részt, ezek többnyire Alapműveleti, Bolyai és Zrínyi versenyek voltak. Valamint néhány informatikai, természettudományi versenyen is értem el kisebb eredményeket.

A tantárgyak mellett érdeklődési köröm nagy részét teszi ki a sport. Iskolai szinten versenyszerűen kosárlabdázom, illetve az iskola kézilabda csapatának is a tagja vagyok. Szeretek emellett fényképezni, és videókat felvenni, illetve ezeket megvágni. Valamint már régóta érdekel a vállalkozások létrejötte/működése, illetve a tőzsde. Ez utóbbi kettőnek igyekszem minél többet utánajárni szabadidőmben. Rengeteg szakirodalmat olvastam, illetve részt vettem különböző tanfolyamokon, programokon, mint például a Wall Street 101, Minner Akadémia Tőzsdei képzés. Gimnázium után a Corvinus pénzügy és számvitel szakán szeretnék továbbtanulni. Fontosnak tartom Magyarországon az új vállalkozások létrejöttét, hiszen ezek nyithatják meg leginkább a fejlődés útját hazánk számára. Ennek megfelelően szeretnék a későbbiekben innovatív vállalkozások létrejöttében részt venni.

A programra azért jelentkeztem, mert sajnos középiskolában nincs nagyon sok lehetőség a tudásom fejlesztésére a pénzügyi ismeretek, vállalkozások terén. Ezeket szeretném fejleszteni a mentor, illetve a megfelelő kutatási téma segítségével.

Kutatási téma: A startupok sikerének és bukásának tényezői. 

INFORMÁCIÓ