Virág Ádám

KMTA – AHOL A TUDÁS ÉRTÉK
Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében születtem, Kisvárdán, majd Gávavencsellőn nevelkedtem. Középiskolai tanulmányaimat Tokajban végeztem. A felsőoktatási tanulmányaim a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karán kezdtem Nyíregyházán, majd ezt követően a mesterképzést is ott végeztem Szociális Munka és Szociális Gazdaság mesterszakon. Tanulmányaim mellett a Sóstói Szivárvány Idősek Otthonában dolgoztam mentálhigiénés szakemberként.

A Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Karán szociológusként diplomáztam, majd a végzettség megszerzését követően két évig Erdélyben éltem, Déván, ahol a helyi magyar közösséget segítettem a Petőfi-program és a Magyar Unitárius Egyház kötelékében. Időközben felvételt nyertem az Eötvös Loránd Tudományegyetem Szociológia Doktori Iskolájába, ahol a Szociálpolitika program doktorandusza vagyok. Kutatási területem a szociális szövetkezetek munkaerőpiaci és társadalmi integrációs szerepének hazai vizsgálata.

A Debreceni Egyetem Tehetséggondozó Programja mellett tagja lehettem az Evangélikus Roma Szakkollégiumnak, a Verzár Frigyes Szakkollégiumnak és a Jezsuita Roma Szakkollégiumnak is. Számos hazai és nemzetközi tudományos konferencián vettem részt. A Partiumi Tudományos Diákköri Konferencián, az Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencián, a Kárpátaljai Tudományos Diákköri Konferencián, a Vajdasági Tudományos Diákköri Konferencián és az Országos Tudományos Diákköri Konferencián adhattam elő kutatási eredményeimet.

Tagja vagyok a Pro Scientia Aranyérmesek társaságának, a Magyar Szociológiai Társaságnak, a Magyar Nevelés- és Oktatáskutatók Egyesületének, a Rákóczi Szövetségnek és a Professzorok az Európai Magyarországért Egyesületnek is. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Társadalomtudományi Kar Doktorandusz Önkormányzatának megválasztott elnöke vagyok.

A doktori disszertáció írása mellett az Eötvös Loránd Tudományegyetem Társadalomtudományi Karán, a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karán, a Szent Ignác Jezsuita Szakkollégiumban és a Jezsuita Roma Szakkollégiumban oktatok.

Szabadidőmben szívesen vezetek tréningeket és kapcsolódok be különböző egyesületek, alapítványok karitatív tevékenységébe.

Kutatási téma: Alternatív munkaerőpiaci eszközök, szociális szövetkezetek vizsgálata. 

INFORMÁCIÓ