Balla Réka

KMTA – AHOL A TUDÁS ÉRTÉK
Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány

Nevem Balla Réka, 2001. április 30-án születtem Vajdaságban, Doroszló rohamosan fogyó magyarsága közé. Tanulmányaimat a helyi általános iskolában kezdtem. Bár ez idő alatt a természettudományok érdekeltek, a döntésem mégis a humán szakokra esett, amikor a Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnáziumot választottam, aminek jelenleg a harmadik osztályos, angol szakos diákja vagyok.

Habár mindig szerettem történelmet, és különböző versenyeken bizonyíthattam tudásomat, itt döbbentem rá igazán e szeretet nagyságára. Emellett szívemhez nőttek a művészetek, a képzőművészet és az irodalom, mikkel szívesen foglalkozom magam szórakoztatására, valamint a filmművészet.

Mivel nyugat-bácskai vagyok, a szerb nyelvet a magyarral párhuzamosan sajátítottam el. Az angol nyelv a fő nyelvem, németet és spanyolt tanulok még a gimnáziumban, emellett olaszul is meg akarok tanulni, valamint kínaiul.

Bár még nem tudom, hogy hogyan fogom folytatni tanulmányaimat, várom előre a közös munkát, és remélem, hogy segíteni fog a pályaválasztásban.

INFORMÁCIÓ

Balla Rékatámogatott tehetség
Gróh GáspárIrodalomtörténész, kritikus