Varga Natália

KMTA – AHOL A TUDÁS ÉRTÉK
Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány

Varga Natália vagyok, 1993. október 7-én születtem Vágsellyén. Karván, Komárom mellet 30km-re nőttem fel, ott éltem egészen 17 éves koromig, miután elköltöztünk családommal Komáromba. Alapiskolai éveimet Búcson a Katona Mihály Alapiskolában töltöttem, ahol az első négy évet követően felvételt nyertem a komáromi Selye János Gimnázium nyolcosztályos osztályába.

Már egészen kicsi korom óta érdekeltek a természettudományok azon belül a biológia, ahol leginkább az emberi test rejtélyei foglalkoztattak.  Rendszeresen voltam résztvevője és helyes megoldója különféle biológiai versenyeknek.

Tanulmányaim mellett a komáromi művészeti alapiskola növendéke voltam, ahol 11 évig tanultam zongorázni Nánássy Ildikó osztályában. Ezen évek alatt számos koncerten vettem részt mint előadó, és több művészeti versenyen is részt vettem. Annak ellenére, hogy a művészetek es maga a zongora mint hangszer a szívügyem már egészen pici korom óta elköteleztem magam, hogy orvos szeretnék lenni és gyógyítani. Ezért a gimnázium utolsó két évében kitartóan tanultam és biológia, kémia, es fizika szemináriumokat látogattam, hogy a későbbiekben felvételt nyerjek a prágai Károly Egyetem Orvostudományi Karára.

2012 októberétől egészen 2018 júniusáig Prágában folytattam tanulmányaimat, ahol ez év júliusában ünnepélyesen orvossá avattak. Szakomként a bőrgyógyászatot választottam, mert ahogy mondják nem csak a szem a lélek tükre, hanem ugyanúgy a bőr is, mert bármi bántja az embert fizikailag vagy pszichikailag, az a bőrön mindjárt kitükröződik, ugyanúgy sok minden mást elárul, hogyan étkezünk, milyen életet élünk, mennyi stresszel vagyunk leterhelve. Ezért a bőrgyógyász egy kicsit olyan, mint egy detektív, akinek sok mindent ki kell derítenie, hogy a végén megtalálja az igazi okot.

Ez év szeptemberétől a Bőr- és Nemikórtani klinikán dolgozom mint rezidens orvos és ezen kívül, részt veszek PhD programban ahol a psoriasis vulgaris biológiai gyógyszerekkel való kezelésének mellékhatásait szeretném összegezni és felmérni.

INFORMÁCIÓ

Varga Natáliatámogatott tehetség
Zelkó Romána Semmelweis Egyetem Gyógyszertudományi Karának dékánja