Varga Ingrid

KMTA – AHOL A TUDÁS ÉRTÉK
Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány

 Nevem Varga Ingrid, 1996. szeptember 4-én születtem Vágsellyén (Szlovákia). Tanulmányaimat a búcsi általános iskolában kezdtem, majd a komáromi Selye János gimnáziumban folytattam.

Emellett a komáromi zeneiskolában 8 évig tanultam zongorázni és 12 évig  jártam a komáromi képzőművészeti iskolába. Számos művészeti és történelmi versenyen vettem részt sikeresen.

Az anyanyelvemen kívül folyékonyan beszélek szlovákul, csehül és angolul, e tudást kihasználva fordításokat is vállalok.

Gyerekkorom óta érdekel az igazságszolgáltatás működése, valamint az emberi egyenlőség kutatása, ezért döntöttem úgy, hogy a nagyszombati (Szlovákia) jogi egyetemen folytatom tanulmányaimat. Jelenleg harmad éves hallgató vagyok 2016 óta. Az egyetem mellett angol jogi nyelvtanfolyamon veszek részt.

A környezetvédelem napjainkban egyre fontosabbá válik így azért választottam ezt a területet mert témájában rendkívül aktuális, különösen a nemzetközi jogban. Napjainkban a nemzetközi közösségnek többek között olyan globális környezeti problémákkal kell szembenéznie mint a klímaváltozás, vízhiány, hulladékprobléma vagy a biológiai sokszínűség globális csökkenése. Kutatásom fő célja a felsoroltakkal kapcsolatos  nemzetközi perek rendezése.

INFORMÁCIÓ

Varga Ingridtámogatott tehetség
Dr.Bóka Jánoseurópai uniós és nemzetközi igazságügyi együttműködésért felelős államtitkár