Úri Annamária

KMTA – AHOL A TUDÁS ÉRTÉK
Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány

A nevem Úri Annamária. 1996. május 2-án születtem a Vajdaság fővárosában, Újvidéken. Egész kicsi koromban egy észak-bácskai kisvárosba, Zomborba költöztünk családommal, és Újvidékre már csak az egyetem megkezdésekor tértem vissza.

Rengeteget köszönhetek annak, hogy egy ilyen kis, nyugodt, békés helységben nőttem fel, ahol sikerült korán kibontakoznom. Már általános iskolás korom óta élt bennem az a fajta tudásvágy, amit az iskolai tankönyvek leggyakrabban nem elégítettek ki. Eleinte a számtan vonzott, majd a fizika, de ugyanúgy a nyelvek is. 10 éves koromtól kezdve jártam különféle versenyekre a legkülönbözőbb tantárgyakból; általános iskolában a matematika és a fizika, valamint a magyar és a német nyelv kötöttek le leginkább, de gimnáziumi éveim során már lingvisztikában, latin nyelvtanban, és számitógépes programozásban is komolyabban kipróbáltam magam. Mindezen tantárgyakból köztársasági szintű megmérettetetéseken is részt vettem, amelyekről gyakran dobogósként tértem haza. A gimnáziumi évek határtalan szabadsága és önmagam folytonos keresgélése eredményeképp rájöttem arra, hogy egyértelműen olyasmivel szeretnék foglalkozni, amivel a legközvetlenebb módon tudok javitani az emberek életén. Ezek után már nem volt nehéz az orvosi egyetem kiválasztása.

2015-ben kezdtem meg az Újvidéki Egyetem Orvostudományi Karának Általános Orvosi Szakát, aminek azóta már ötödéves hallgatója vagyok. A gyermekkori tudásszomjam szerencsére velem tartott az egyetemre is, ahol az évfolyamelsők között szerepelhetek. Türelmetlenül várva a klinikai tantárgyakat, amelyek már sokkal több gyakorlati részből állnak, 2018-ban jelentkeztem egy külföldi cserediák programra, melynek keretén belül egy hónapot tölthettem Dél-Brazília Joinville kisvárosának állami és magánkórházaiban, ahol az ottani neuroradiológus mentoromtól rengeteget tanulhattam mind a szakmáról, mind a szakma iránti alázatról. A következő évben, 2019-ben Mexikó Monterrey nevű egyetemi városába utaztam szintén egy hónapra, ahol részese lehettem egy ottani kutatómunkának élettanból, amely az iszkémia/reperfúzió indukálta károsodást vizsgálta patkányok bélrendszerén. Mindezen tapasztalatok arra ébresztettek rá méginkább, hogy egyértelműen a holisztikus hozzáállás érdekel, a test egészének szemlélete mindig és mindenkor, a közegészség preventív megközelítésétől kezdve egészen a legritkább belgyógyászati kórképek megfejtéséig.

Szabadidőmben szívesen foglalkozom a zenével, zongorázok, éneklek. Ha csak időm engedi, nyaraimat igyekszem vízközelben tölteni, kajakozva vagy kenuzva. Emellett nagyon szeretek túrázni, hegyet mászni és biciklizni.

INFORMÁCIÓ