Újfalusi Ábel

KMTA – AHOL A TUDÁS ÉRTÉK
Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány

Újfalusi Ábel vagyok, 2003. november 26-án születtem Marosvásárhelyen (Románia). Szászrégenben lakom, itt kezdtem meg tanulmányaimat a Petru Maior Technológiai Líceumban, itt is maradtam 8. osztályig. Legjobban az informatika, fizika, matematika érdekel, egészen kis koromtól érdeklődtem a számok világa iránt, de foglalkoztam magyar nyelv és irodalommal és helyesírással is.

Számos tantárgyversenyen vettem részt, főleg matematikából és fizikából, 7.-ben részt vettem a Nemzetközi Magyar Matematikaversenyen, ahol dicsértben részesültem, a Jedlik Ányos Országos Fizikaversenyen is szerepeltem, 7. és 8. osztályban egyaránt. A matematikát mindig is szerettem, 6. osztályban e mellé társult a fizika, amit az iskolában kezdtem el tanulni és ezzel párhuzamosan az informatika világába is betekintettem, autodidakta módon elkezdtem tanulmányozni a számítógépek felépítését, software és hardware terén egyaránt. 7. osztályban elkezdtem a c# programozási nyelv elsajátítását, az interneten tanulva. Ekkorra határoztam el, hogy matematika-informatika szakon fogom tovább folytatni tanulmányaimat. A programozáson túl érdekelt még a 3d modellezés és fényképszerkesztés is, ezekkel 8. osztály folyamán kezdtem el rendszeresen foglalkozni.

A 9. osztályt már egy új városban, Marosvásárhelyen kezdtem a Bolyai Farkas Elméleti Líceumban, matematika-informatika intenzív angol osztályban. Itt c++ programozást, illetve HTML webfejlesztést tanultam. Eközben 9. osztályban szerzett ismereteim segítségével számítógépes játékfejlesztést kipróbálva fejlesztettem c# tudásomat is.

Szeretnék új informatikai ismereteket szerezni, a már ismert programozási nyelveket továbbfejleszteni és újakat tanulni egyaránt. Érdekelne a webfejlesztés is, melyről igen keveset tudok és úgy érzem, hogy szükséges az iskolai ismeretek kiegészítése az érdeklődési köröm lefedésére.

INFORMÁCIÓ