Tóth Emese

KMTA – AHOL A TUDÁS ÉRTÉK
Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány

Tóth Emesének hívnak. Szlovákiában, Érsekújvárban nőttem fel és jelenleg is itt élek. Érsekújvárban jártam általános iskolába, érettségimet a Pázmány Péter Magyar Tannyelvű Gimnáziumban tettem le. 10 éves korom óta vagyok tagja a 7-es számú Czuczor Gergely Cserkészcsapatnak a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetségen belül, melyen keresztül rengeteg hasznos tapasztalatot szereztem, elméleti, módszertani, hagyományápolási szinten. Aktívan beszélek magyarul, szlovákul, csehül, angolul és alap szinten németül.

Érettségi után a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán kezdtem el tanulni, mint mentőtiszt szakos hallgató. Tudásom széleskörűen bővült az egyetemen, ám egy gondolat sokáig nem hagyott nyugodni. A szívem mélyén éreztem, hogy nem ez az a szakma, ami nekem való. Három évi jogviszony után döntöttem, és az itteni tanulmányaimat megszakítottam. Egy hivatástudatot éreztem magamban, miszerint óvópedagógus szerettem volna lenni. Ez a hivatástudat visszavezethető a cserkészeten szerzett tapasztalataimhoz, amely tudás a jelenlegi tanulmányaim során igencsak hasznosnak bizonyul. A csapatmunkát, szervezési készséget, kreativitást, problémamegoldást, improvizációt és a flexibilitást, mind kamatoztatni tudom az óvópedagógusi pályán.  Mentőtiszti tanulmányomat sem érzem úgy, hogy kárba veszett volna, hiszen ezt a tudást bármikor fel tudom használni.

Miután megszakítottam a tanulmányomat, egy magán bölcsődébe kezdtem el dolgozni, hogy a gyakorlatban is kipróbálhassam magam. A bölcsődében töltött időszakom (1 év), mondhatni az egyik legszebb időszakom volt, nagyon élveztem, nagyon tetszett és úgy éreztem ez az, ami nekem való. Ezt követően kezdtem meg tanulmányaimat a Selye János Egyetemen, Óvodai és elemi pedagógia szakon. Jelenleg végzős tanuló vagyok, ám tanulmányaimat Msc. szinten is tervezem folytatni. Az egyetemi tanulmányaim során végig kiváló tanulmányi eredményekkel zártam a féléveket. Kutatótársammal 2016-ban kezdtünk bele egy közös kutatásba, melynek témája „Az óvodás korú gyermekek táplálkozási és mozgásos szokásainak vizsgálata”. Kutatásunkkal az egyetemi, valamint a felvidéki Tudományos Diákköri Konferencián is második helyezettek lettük, ahol lehetőséget kaptunk kijutni az Országos Tudományos Diákköri konferenciára. A konferencián első helyezettek lettünk, ahol publikációs lehetőséget is kaptunk. A továbbiakban szeretném magam kipróbálni egy önálló kutatásban, amely az óvodás-, illetve a kisiskolás korosztállyal foglalkozik.

A tanulmányaim mellet végig gyermekekkel foglalkoztam, bébiszitterként dolgoztam. Ebben találtam meg önmagam és ez az, amit szeretek csinálni. Szabadidőmben szívesen túrázok, kirándulok, jógázom. Szeretem magam fejleszteni, illetve érdeklődöm a reformpedagógiai tudományágak és a pszichológia iránt. Szabadidőmben, ha tehetem, részt veszek cserkészprogramokban.

INFORMÁCIÓ

Tóth EmeseTámogatott tehetség