Szitás Zoltán

KMTA – AHOL A TUDÁS ÉRTÉK
Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány

Nevem Szitás Zoltán. Kassán születtem 1999. június 6-án, és azóta is itt élek. A Márai Sándor Gimnázium 3. osztályos tanulója vagyok. Az alapiskolát is ebben az iskolában jártam ki, ezért nem volt nagy változás számomra a gimnázium.

Már gyerekkorom óta érdekel a technika és elektronika. Apukámnak köszönhetően már 5 évesen megtanultam fejben összeadni kétjegyű számokat. Sokszor a játékaimat szerelgettem, így például elértem, hogy a távirányítású autómnak legyen működő féklámpája. Továbbá apukámmal távirányítású repülőket is csináltunk, s az egyiket később még át is építettük hajóvá.

2011-ben tagja lettem az akkor alakult Talentum robotcsapatnak. Már az első verseny részvételünkkor nagyon jó eredményt értünk el. Azóta voltam 6 világbajnokságon, és mindegyiken nagyon sikeresek voltunk. A legutóbbin az általam épített robot elnyerte a legjobb mechanikai design díjat, amire nagyon büszke vagyok.

Szabadidőmben nagyon sok dologgal foglalkozom. Sokat sportolok, mert szerintem ez nagyon fontos, és a gondolkodást is serkenti. Járok focizni, úszni és futni is. Mivel iskolámban jelen van a művészképzés, és testvérem is ezzel foglalkozik, ezért engem is érdekel. Foglalkoztat a videózás, fényképezés, rajzolás és festés is, habár az utóbbi kettőt nem gyakran csinálom.

Mivel tudom, hogy az iskolában elsajátított tudás nem elég nekem, ezért próbálok mellé tanulni.

Lényegében nagyon sokrétű az érdeklődési köröm, és szeretem a kihívásokat, illetve a bizonyítás lehetőségét is.

Bemutatkozó kisfilmje:

INFORMÁCIÓ

Szitás Zoltántámogatott tehetség
Dr. Kiss Bálint egyetemi docens, tanszékvezető, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Irányítástechnika és Informatika TanszékBővebben ›