Szilágyi Gábor

KMTA – AHOL A TUDÁS ÉRTÉK
Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány

Szilágyi Gábor vagyok. Tanulmányaimat Szolnokon kezdtem el, szép emlékek fűznek oda, és emiatt kötődők is ehhez a városhoz. Gyermekkorom óta aktív közösségi ember voltam. Egész fiatalon, általános iskolás koromban az iskolai diákönkormányzat vezetője lettem, később a városi szervezet alelnöke. A középiskolában az iskolám diákelnöke és a Városi Diáktanács elnöke lettem. Tevékeny közösségszervező munkámért Szolnok Város Önkormányzata városi kitüntetésben részesített így 2011-ben a Városi Ifjúsági díjat vehettem át a március 15.-i ünnepségen.

Felsőfokú tanulmányaimat műszaki menedzser BSc szakon kezdtem meg, majd igazságügyi igazgatási BA és mezőgazdasági- és élelmiszeripari gépészmérnök BSc képzésben folytattam, e képzéseket már hiánytalanul elvégeztem. Közben mivel fontosnak tartottam, egy egyéves protokoll és rendezvényszervezés képzést is elvégeztem. Jelenleg végzős vállalkozásfejlesztés MSc és jogász MA szakos hallgató vagyok. Közben a szakterületi érdeklődésem kapcsán a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalában végzek iparjogvédelmi és szerzői jogi nem iskola rendszerű tanulmányokat.

Felsőfokú tanulmányaim közben az aktivitásomat igyekeztem megtartani és fejleszteni is. Előbb az intézményi hallgatói önkormányzat alelnöke voltam közel két évig, majd később a tudományos pálya irányába mozdultam el. A Bethlen István Szakkollégium alelnöke voltam két évig. Több mint három éven keresztül a Műszaki és Gépészeti tanszék demonstrátora voltam, később mivel tanulmányaimat a Debreceni Egyetemen folytattam a Polgári Jogi Tanszék demonstrátoraként működtem szintén közel 3 évig.

Számos kutatásban vettem és veszek részt, magyar és idegennyelvű publikációim is jelentek már meg. Több ITDK dolgozattal értem el első helyezést, és 3 OTDK dolgozatot is készítettem már. A XXXIII. OTDK jogi szekciójában a legjobb prezentáció díját nyertem el, amely kapcsán lehetőségem nyílt az előadásomat a Magyar Tudományos Akadémián megszervezett prezentációs díj versenyben előadni.

Jelenleg a Praetor Szakkollégium hallgatói elnöke (belső terminológia szerint első diákja) vagyok. Kutatásaim a modern technológiák jogi kérdéseire vonatkoznak, egész konkrét vizsgálataim a drónok jogi szabályozásával kapcsolatosak, továbbá kifejezetten érdekel a szellemi alkotások joga is. Saját magámat a környezeti visszajelzések alapján menedzser típusnak és jó problémamegoldónak tartom. Hiszek az élethosszig tartó tanulásban, és hogy mindig fejleszteni kell magunkat, ha csak mód van rá.

INFORMÁCIÓ