Röhberg Melinda Zsuzsanna

KMTA – AHOL A TUDÁS ÉRTÉK
Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány

Röhberg Melinda vagyok, 2001-ben születtem Szekszárdon. Pakson élek. Tanulmányaimat a Paksi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában kezdtem. Jelenleg az Atomerőmű bázisiskolájában, az Energetikai Szakgimnázium és Kollégiumban végzem tanulmányaimat, 11. évfolyamos tanulóként, környezetvédelem szakon. Azért választottam ezt az irányt, mert számomra fontos a környezetem megóvása, és persze sok kutatómunkát végezhetek. Már általános iskolás korom óta szeretem a természettudománnyal kapcsolatos tantárgyakat. Több versenyen indultam, majd ezt folytattam középiskolámban is. Számos földtudományi, illetve biológia versenyen vettem részt egyénileg és csapatban is, ahol eredményesen szerepeltem.

Szabadidőmben sokat olvasok, legtöbbször regényeket. Számos kutatómunkát is végzek a versenyekhez. Rengeteg időt töltök a természetben, sétálok, kirándulok barátaimmal, családommal.

Több iskolai tevékenység lebonyolításában is részt veszek. Idén a Diákönkormányzat elnökévé választottak. Diáktársaim bizalommal fordulhatnak hozzám, igyekszem nekik mindenben segíteni, számíthatnak rám.

Szeretem a kihívásokat, melyeket a lehető legjobb tudásom szerint viszek véghez. Nagy az érdeklődési köröm, mégis inkább a biológia, illetve a vizek vizsgálata foglalkoztat leginkább.

Megtisztelő számomra, hogy bekerülhettem az alapítvány támogatottai közé.

Kutatási téma: A genomika szerepe a modern mikrobiális kutatásban. 

INFORMÁCIÓ