Pongrácz Kristóf

KMTA – AHOL A TUDÁS ÉRTÉK
Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány

A nevem Pongrácz Kristóf, 2003. május 11-én születtem Székelyföldön, Gyergyószentmiklóson. Két testvérem van, édesanyám informatikatanárnő, édesapám rendszergazda a Vaskertes Általános Iskolában. Jelenleg a Salamon Ernő Elméleti Líceum 11.A osztályában intenzív matematika-informatika szakon tanulok.

Nagyon érdekelnek a reáltantárgyak, főként az informatika, de a matematika és a fizika is, melyekből rendszeresen járok versenyekre. A Zrínyi Ilona matematikaversenyre elemi iskolás korom óta járok, 2. osztályban megyei 4. helyezést értem el. Az Erdélyi Magyar Matematikaversenyen 7., 8., 9. és 10. osztályban is sikerült eljutnom az országos fordulóra, ahol rengeteg tapasztalatot szereztem. 8. osztályban a megyei matematika olimpiászon 3., illetve az Alfa és Omega fizikaverseny döntőjén 4. helyezést értem el. 9 és 10. osztály végén megkaptam a Szilágyi Ferenc Emlékdíjat, amelyet iskolánk azon diákjainak ad, akik a matematika terén a legtöbb eredményt érik el.

Szabadidőmben sokat programozok, hiszen a jövőmet mindenképpen az informatika terén képzelem el. Már 7. osztályos koromban is érdekelt a programozás és a robotika, ezért megvásároltam az első LEGO Mindstorms Ev3 robotomat. 9. osztályban egy pályázatnak köszönhetően lehetőségem volt vásárolni még egy robotot, így jelentősen bővültek a lehetőségeim. Ezekkel a robotokkal 2 alkalommal tartottam bemutatót az “Iskola Másként Hét” alkalmából, a harmadikra a karantén miatt csak online került sor, egy videó formájában. Nemrég elkezdtem weblapokat, egyszerűbb játékokat készíteni, ezért autodidakta módon tanultam HTML-t, CSS-t, JavaScriptet és minimális SQL-t.

Rengeteg hobbim van, a Rubik kockától kezdve a kártyabűvészetig, de jelenleg legjobban a kiberbiztonság érdekel.

INFORMÁCIÓ