Nyegró Dávid

KMTA – AHOL A TUDÁS ÉRTÉK
Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány

Nevem Nyegró Dávid Imre, 2003 augusztus 4-én születtem Brassóban (Brassó megye, Románia). Eddigi tanulmányaimat az Áprily Lajos Főgimnáziumban végeztem, jelenleg is ott vagyok 9-es diák a matematika-informatika szakon.

Már kisgyerek korom óta lenyűgöznek a tudományok. Még elemi iskolás koromban olvastam először a fizikáról. Igazából csak 6. osztálytól kezdve volt lehetőségem  tudatosan és rendszeresen tanulmányozni. Nagyon hamar rájöttem, hogy ilyen beállítottságú az elmém, ezen a téren haladok a leggyorsabban, és ami a legfontosabb, mindezt élvezettel teszem.

Három élmény alapozta meg a fizika iránti vonzódásom, az első amikor egy csapat részeként megnyertem a NASA Ames Space Settlement Contest-et, a második pedig a Chileben levő ALMA és VLT teleszkópokhoz tett utazásom, nem utolsó sorban a CERN-hez való látogatásom . Említésre méltó még a Cassini Scientist For A Day nemzetközi versenyen elért 4. helyezésem is.

Szabadidőmben általában zenét hallgatok, emellett szívesen nézek dokumentumfilmeket, amikor jó az időjárás, akkor pedig általában kirándulni megyek szüleimmel vagy barátaimmal. Olvasni is rendszeresen szoktam, főleg tudományos (Stephan Hawking) és Sci-Fi (Dmitry Glukhovsky) könyveket.

Célom az eddig megszerzett tudásom elmélyítése, illetve bővítése, ezt hiszem, hogy a mentorom és a program segítségével meg tudom valósítani.

INFORMÁCIÓ

Nyergó Dávidtámogatott tehetség