Molnár Eszter

KMTA – AHOL A TUDÁS ÉRTÉK
Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány

Molnár Eszter vagyok, 2002-ben születtem. Már kiskoromtól kezdve szeretek tapasztalni, tanulni, szüleimnek köszönhetően már óvodában elkezdtem szeretni a számokat, és a kötelező esti mesék hallgatása, majd kisiskolásan olvasása is boldogsággal töltött el.

Édesapám megrögződése az olvasás, mindig is figyelt arra, hogy elég időt fektessünk mi is bele a 2 húgommal. Alsó tagozatban az iskolánk által felajánlott összes versenyen részt vettem, tematikától függetlenül, és mind a tanáraim, illetve szülei segítségével kiemelkedően vettem részt ezeken.

Felső tagozatra az érdeklődésemnek megfelelően a versenyek lekorlátozódtak a magyar, angol, illetve matematika versenyek körére. Ötödikes koromban a London Bridge Országos Angol Nyelvi Tesztversenyen az országos fordulóba jutva hatodik helyen végeztem, azóta sajnos a nyelvek iránti vonzódásom csökkent, mert sokkal nehezebben megy a tanulása, mint szeretném, és mint a környezetemben lévő többi diáknak látom. Ezen a nyáron ebben szeretnék fejlődni, mert tudom, hogy rengeteg lehetőséget jelente a nyelvtudás a világban akárhol, csak nem találtam még meg a számomra megfelelő technikát az angol elsajátítására. Ha lenne lehetőségem, mindenképpen angol nyelvi területre látogatnék, de sajnos ez nem áll egyelőre a választási opcióim között.

Matematikából a Zrínyi Ilona Matematikaversenyen az idei (10.) éven kívül mindig a megyei legjobbak között vehettem át a díjam, kilencedikes koromban sikerült bejutnom az országos fordulóba. Sokszor hátráltatónak érzem, hogy az ország szélén lakok Barcson, egy kis városban, mert nagyon kevés inger ér a világ fejlődéséből ahhoz, hogy megértsem és belelássak a folyamatába. Ettől függetlenül minden iskolám által biztosított matematikaversenyen részt veszek és vettem is, mielőtt ide kerültem hatosztályos gimnáziumba, többek közt a Zrínyi mellett a Kalmár László Matematikaversenyen, a Nemzetközi Kenguru Matematikaversenyen és a Bolyai Csapatversenyen voltak eredményeim/eredményeink megyei szinten a csapattársaimmal.

Az irodalom és az írás, fogalmazás felé a magyartanárom miatt kezdtem igazán kacsintgatni. Az Irodalom Másképp versenyen tavaly második helyezést értem el az országos fordulóra behívva, idén az országos fordulóra szintén sikerült bekerülnöm a jól sikerült könyvajánlómmal, de nem értem el dobogós helyezést. Egy baranyai csapatversenyen 2 csapattársammal idén ősszel első helyezést értünk el. Mind az írásbeli, mind a szóbeli fordulón kiemelkedően teljesítettünk, különdíjban részesültem a szóbeli fordulón nyújtott munkámért.

Így, hogy 2 évem van a középiskolában, lassan el kell döntenem, hogy merre induljak a nagyvilágban. Ehhez még nincs elképzelésem, mert a matematika és az irodalom mellett, habár ebben nem érzem, hogy le tudna kötni megfelelően, az informatikával is próbálkozom. Hetedikes koromban az e-Hód – Hódítsd meg a biteket! informatikaversenyen maximum ponttal első helyen végeztem, idén pedig a Nemes Tihamér Nemzetközi Informatikai Tanulmányi Versenyen az iskolai fordulóról továbbjutottam. Programozást az iskolai teendőim mellett tanulok, az iskolánk egyik tanára segítségével.

A jövőben, ha anyagilag megtehetem, nagyon sokat szeretnék utazni, az angol nyelv tudásával megismerni új embereket, kultúrákat. Nagyon nyitott személyiségem van, és most, hogy elkezdtem hétvégente suli mellett egy pizzériában kisegítőként dolgozni, egyre inkább érzem az emberek iránti kíváncsiságomat.

Szeretném, ha a program segítségével kialakulna bennem, mit szeretnék kezdeni az életemmel, és megvalósíthatom, hogy kihozom magamból a maximumot, amit lehet.

INFORMÁCIÓ

Molnár EszterTámogatott tehetség