Milisavljevic Laura

KMTA – AHOL A TUDÁS ÉRTÉK
Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány

Milisavljevic Laurának hívnak és jelenleg a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Kar első éves, mester szakos hallgatója vagyok. Dr. Kerek Ferenc Csabánál tanulok mint zongoraművész. Szerbiában, Újvidéken születtem, ahol az Isidor Bajic zeneiskolában végeztem el alapfokú és középiskolai szintű tanulmányaimat.

Az eddigi egyetemi tanulmányaim alatt részt vettem Luis Fernando Pérez, Krausz Adrienne, Guido Scano zongora, Apagyi Mária improvizációs és Stachó László gyakorlásmódszertani mesterkurzusain.

A szegedi egyetemi koncertélet aktív résztvevője vagyok, emellett felléptem a Liszt Ferenc Társaság budapesti és szegedi koncertjein, az orosházi Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolában, a pécsi Szent Mór Iskolaközpontban, valamint a szerbiai Isidor Bajic Zeneiskolában és az újvidéki Európa Kollégium az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett ünnepi hangversenyén.

Alapfokú és középiskolai szintű tanulmányaim során sűrűn vettem részt zongoraversenyeken. Pillanatnyilag két versenyre készülök, a Grazi Nemzetközi Bartók Béla zongoraversenyre és a szeptemberi Bartók Béla világversenyre. Ha lehetséges, a kutatási munkákat a verseny után, szeptember közepe körül szeretném megkezdeni.

Zeneszerzéssel is foglalkozom előadóművészeti pályám mellett, így ez a téma is bőven érdekel kutatási szempontból. Ha adódik rá lehetőség, szívesen részt veszek bármilyen jellegű rendezvényen az alapítvány keretein belül, ezeken műveimet is szívesen bemutatnám. Mentoráltként szívesen dolgoznék együtt Dr. Eckhardt Gáborral.

Szeretek túrázni, olvasni, emlékezetes tapasztalatokat szerezni amelyekkel  dúsíthatom lelki világomat, majd fragmentumonként kivitelezhetem őket zenémen keresztül. A természet csodái, a könyvben megtalálható idegen szavai, ki idővel egyre ismerősebbé válik, megosztva veled belső világának egy értékes részét, mindez egy igazi kincs számomra. Ugyanakkor, meg szeretem örökíteni a pillanatokat, érzelmeket. Sajnos, az ember felejt de ezért örülök annak, hogy fényképezhetek, hogy rajzolhatok vagy festhetek, hogy leírhatok verseket-gondolatokat, hogy készíthetek koncertfelvételeket.

Szerintem ez egy gyönyörű és fontos szakma. Elgondolkodtatom a közönséget és hatok rájuk. Ezért fontos az, hogy a pszichémet folyamatosan csiszoljam, hiszen pozítív módon szeretnék hatni, élményt átadva azoknak, akik ezt tiszta szívvel befogadják.

INFORMÁCIÓ

Milisavljevic LauraTámogatott tehetség