Mátyás Timea

KMTA – AHOL A TUDÁS ÉRTÉK
Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány

Mátyás Timea vagyok, 1999. 11. 8-án születtem Kovásznán, ami jelenleg Románia területén található, Erdélyben. A csíkszeredai Márton Áron Főgimnázium tanulója vagyok, XII. osztályban társadalomtudományok szakon.

Már több éve a Dévai Szent Ferenc Alapítvány egyik diákotthonában élek, a Szent István Otthonban, Csíksomlyón.  Sokat köszönhetek az ottani nevelőknek. Kiskorom óta érdekel az irodalom, de sosem voltam az a bátor szónok fajta. Nemrégiben több versem is megjelent a poet.hu irodalmi oldalon. Az írás számomra az a lehetőség, amikor megtalálhatom azokat a szavakat, melyek legközelebb állnak az érzéseimhez. Emellett többször próbálkoztam történetírással, epikával, de úgy érzem, a versek világában vagyok leginkább otthon.

A szakomból is adódóan, az irodalom mellett érdekelnek a különböző globális problémák, ezek háttértörténete, társadalmi kérdések és a modern történelem, politika.

Nagyon szeretem a színházat. Amikor csak tehetem, megnézem a helyi darabokat. Szabadidőmben leginkább sétálni szeretek a természetben, vagy csak szemlélni azt. Nagyon maximalistának tartom magam, ezért fontos, hogy a lehető legjobbat hozzam ki magamból.

INFORMÁCIÓ

Mátyás Timeatámogatott tehetség