Mácsár Hunor

KMTA – AHOL A TUDÁS ÉRTÉK
Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány

Mácsár Hunornak hívnak, Kistarcsán születtem, 2004. június 15-én. A Gödöllői Premontrei Iskolaközpontban tanulok, a 10.A osztályba járok.

Érdeklődési körömbe tartozik többek között a matematika, a fizika, a kémia és a sport. Ötödikes korom óta kézilabdázok, jelenleg az Országos Serdülő Bajnokság első osztályában játszom. 14 éves koromban kézilabda játékvezetői képesítést szereztem, nagyon élvezem a bíráskodást, és szeretnék nemzetközi szintre jutni. Gyermekkorom óta érdekel az engem körülvevő világ, szeretném megismerni, megérteni. Ilyen témában szívesen veszek részt versenyeken is, a Bolyai Természettudományi Csapatverseny Országos döntőjén 6. osztályban 3., 8. osztályban 5. helyezést értünk el. Óriási öröm volt számomra a hetedik osztály, amikor elkezdtem kémiát és fizikát tanulni. Mindkét tárgyba rögtön beleszerettem, és azóta is lelkesedek irántuk. Az utóbbi időben főleg a kémia foglalkoztat, versenyeredményeimet is e téren szereztem. 8. osztályban a Curie Kémia Emlékversenyen sikerült országos második helyezést elérnem, 9. évfolyamon pedig az Irinyi János Kémiaverseny országos döntőjéig jutottam.

A kémia azért érdekel ennyire, mert egy nagyon sokszínű tantárgy, jelenlétét pedig a mindennapi életben is tapasztaljuk. Nagyon szeretek kísérletezni, ezekből megfigyeléseket levonni, következtetni.

Örülök, hogy felvettek ebbe a programba, ugyanis szeretném gyarapítani a tudásomat, és biztos vagyok benne, hogy mentorom ebben segíteni fog. Tudom, hogy ez a program egy különleges lehetőség számomra, mindenképp szeretnék élni ezzel az eséllyel, és olyan tudásra szert tenni, amelyből felnőttként is profitálhatok.

INFORMÁCIÓ