Léta Jolán

KMTA – AHOL A TUDÁS ÉRTÉK
Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány

Léta Jolánnak hívnak, a Patrona Hungariae Katolikus Iskolaközpont 12-ikes diákja vagyok. Az érettségi megszerzése után a Budapesti Műszaki Egyetem Környezetmérnök szakára szeretnék járni. Ez a 12. osztály elején merült fel bennem, mert egy volt „patronás” mesélt róla. Addig nem igazán tudtam, hogy mi leszek, ha nagy leszek. Végül azért döntöttem így, mert mindig is szerettem a természetet, és úgy gondolom, hogy a környezetvédelem a jövőben az eddigieknél is fontosabbá válik. Így a környezetmérnök egyszerre hasznos és keresett foglalkozás lesz.

A KMTA támogatásával és Néda Zoltán fizikus, egyetemi tanár mentori irányítása mellett jelenleg hőmérsékletméréseket végzek arduino platform segítségével, amit azért szeretek, mert kísérletezni kell, ezt pedig sokkal izgalmasabbnak találom, mint az egyszerű számításokat. Érdekes azon gondolkodni, vajon mit fog mutatni a mérés és mi következik ebből, és ha éppen nem működik a kísérlet, az miért következhetett be.

Eddig tudományos versenyeken nemigen vettem részt. Inkább a csapatversenyeket szeretem. Ennek is megvan a nehézsége, hiszen csapatban kell dolgozni, együtt kell működni és meghallgatni mindenki ötletét, viszont a tudás összeadódhat. Nekem a Bolyai matematika csapatverseny a kedvencem.

Kutatási téma: Hőmérsékletmérés ardiuóval

INFORMÁCIÓ

Léta Jolántámogatott tehetség
Dr. Néda Zoltánaz MTA külső tagja, egyetemi professzor, Babeş-Bolyai Tudományegyetem Fizika TanszékBővebben ›