Kovács Loránd

KMTA – AHOL A TUDÁS ÉRTÉK
Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány

A nevem Kovács Loránd. Brassóban születtem, 2004. november 14-én. Az Áprily Lajos Főgimnázium 9. A osztályában, matematika-informatika szakon tanulok.

A legjobban az informatika, elektronika és a kémia érdekel. Kisebb koromtól szerettem számítógépeket szerelni, elektronikus eszközöket módosítani, és kémiai anyagokat tanulmányozni.

Egyik kedvenc hobbim máig is az elektronika, aminek tudását kizárólag az internetről sajátítottam el. Komolyabban 5. osztályos koromban kezdtem tevékenységeimet az elektronika terén, amikor rendeltem magamnak egy Arduino kezdőkészletet, amely tartalmazott mindent ami kell az elektronika és számitógép közötti kapcsolat megteremtéséhez. Az Arduino-t C++ nyelvezetben programozzák, így ezzel programozási tudományomat is fejlesztettem. Azóta készítettem elektrolízisre használatos transzformátort, EMG és EKG érzékelőt, erősítőt, beépített WiFi-vel működő villanykapcsolót, konnektort és sok mást. Szeretem a régi elektronikai berendezések alkatrészeit újrahasznosítani, felhasználni projektjeimben.

Programozni kizárólag autodidakta módon tanultam meg, az interneten elérhető anyagok segítségével, mivel az iskolánkban nincs informatikaoktatás a líceumig. Jól tudok programozni C#, C++ és Java nyelvezetekben. Értek a HTML és CSS web-design-hoz is.

Hetedik osztályban kezdtem kémiát tanulni. Egyből megfogta érdeklődésemet, mert egy nagyon izgalmas, sokszínű tantárgy. Már másodszorra jutottam tovább a Hevesy György kémiaverseny országos döntőjére, tavaly harmadik helyezést értem el.

Szeretném tudásomat tovább fejleszteni, mivel úgy érzem, hogy nem elég nekem az iskolai tanítás széles érdeklődési köröm lefedésére.

Kutatási témám: A határterületek szépsége, avagy hol találkozik az elektronika a biológia-kémia területeivel?

INFORMÁCIÓ

Kovács Lorándtámogatott tehetség
Kocsis Dorottya