Kovács-Krausz Zoltán

KMTA – AHOL A TUDÁS ÉRTÉK
Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány

A nevem Kovács-Krausz Zoltán, Kolozsváron születtem 1991. december 18-án. Jelenleg kolozsvári diák vagyok, a Babes-Bolyai Tudományegyetem fizika karának mesterképzését végzem, komputacionális fizika szakon.

Eddigi tanulmányaimat Kolozsváron folytattam, a matematika és fizika fő érdeklődési köreim. Országos és nemzetközi versenyeken is részt vettem, mint például a Nemzetközi Magyar Matematikaverseny. A fizikával igazán csak az egyetem megkezdésével kezdtem erőteljesebben foglalkozni, BSc képzésem alatt versenyekre is jártam. A BSc-t ugyancsak a BBTE-n végeztem, mérnöki (tehnológiai) fizika szakon, ami a rendes fizika szaktól eltérően négy éves program. Ezen kívül párhuzamosan jártam számitástudomány és IT szakra a Kolozsvári Műszaki Egyetemen (UTCN) is, ahol jelenleg utolsó éves vagyok.

Érdeklődési területeim az alkalmazott tudomány és a kísérleti részleg, szilárdtest-fizika és anyagtudományok, részecskefizika, atomenergetika, valamint az IT részben a hardverfejlesztés. Érdeklődést mutatok az asztrofizika iránt is, ami a kísérleti és elméleti fizika érdekes keveréke.

INFORMÁCIÓ

Kovács-Krausz Zoltán
Kovács-Krausz Zoltántámogatott tehetség
Csonka Szabolcs
Csonka Szabolcsdocens BME Fizika TanszékBővebben ›