Kegyes Dávid Valentin

KMTA – AHOL A TUDÁS ÉRTÉK
Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány

Nevem Kegyes Dávid-Valentin, 2000 március 8.-án, Szatmárnémetiben, egy kis partiumi városban, születtem. Ami a jövőmet illeti, Ausztriába, Innsbruckba, szeretnék továbbtanulni, amit a jövőbeli szaktudásom alappillérének tartok, hogy aztán visszatérve szülőhazámba a kiváló orvosok sorát erősítsem. Habár a felvételi rendkívül nehéz, a felkészülést már évekkel ezelőtt, akaratlanul is elkezdtem különböző versenyeken való részvétellel, eredményként pedig több kémia, biológia és fizika megyei valamint országos első díjat sorolhatok fel.

Tudásvágyamnak és hatalmas érdeklődési körömnek köszönhetően, magyar és német nyelv- és irodalom versenyeken is sikert arattam, így részt vehettem Berlinben, egy nemzetközi irodalmi versenyen is, ahol 2. helyen végeztem. Mikor bemutatkozásról van szó, mindig megemlítem, hogy habár egy eléggé reál beállítottságú személynek tartom magam, rengeteg humán szakterületen is aktívan tevékenykedem. Többek között a színház is egy ilyen terület, a szatmári társulat önkénteseként lehetőségem adódott különböző színházi előadásokban színészkedni, de az eseményszervezés, műsorvezetés és a szavalás is közel állnak hozzám. Az önkénteskedés az egyik lételemem, több szervezetnél dolgozom. Legaktívabb a Noe Partiumnál, egy fogyatékosokkal és idősekkel foglalkozó szervezetnél vagyok, ahol önkéntes-koordinátorként önkénteseket toborzok, de a fordítás, weblapszerkesztés is munkakörömhöz tartoznak. Nem utolsó sorban a sport és a zenélés is kiegészítik mindennapjaim, ha csak amatőr szinten is, de kajakozom, lovaglok, gitározom, újabb projektként pedig a zongorázás alapjait próbálom elsajátítani.

Tudományos téren elért eddigi legjelentősebb mozzanatom egy pályázattal megnyert kutatótábor (AKI Kíváncsi Kémikus) volt, ahol a mi csapatunk liposzómás gyógyszerhordozókat kutatott, a tábor után pedig megírtuk első publikációnkat, ami a többi kutatócsapat publikációjával együtt könyvformátumban is megjelent. 2017-ben és 2018-ban Mákvirág-díjjal tüntettek ki (ezzel a díjjal az erdélyi magyar megyék legjobb tanulóit tüntetik ki).

Két fő kutatási célom van jelenleg, először is, mivel endokrinológus-sebész (dupla szakosodás) szeretnék lenni, ezen a szak rejtelmeibe szeretnék belemélyülni, azon belül is az autoimmun hipertiroidizmus (Basedow-Graves-kór) a fő érdeklődési köröm. A második cél pedig egyes gyógyszerhordozók vizsgálata és továbbfejlesztése.

INFORMÁCIÓ

Kegyes Dávid Valentintámogatott tehetség