Karácsonyi Gellért

KMTA – AHOL A TUDÁS ÉRTÉK
Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány

Karácsonyi Gellértnek hívnak, 2004.január 18-án születtem Budapesten.4 és fél éves koromban az édesapámtól tanultam meg sakkozni, nem sokkal később pedig az MTK sakkszakosztályának tagja lettem, majd a Kőbánya SC színeiben játszottam, jelenleg az Pénzügyőr Se igazolt játékosa vagyok. 6 éves korom óta rendszeresen látogatom a Budapesti Regionális Sakkiskola hétvégi óráit, 2012-ben pedig felvételt nyertem a Maróczy Géza Központi Sakkiskolába, ahol az ország legtehetségesebb, kiválasztott sakkozói tanulhatnak. Polgár Judit többször meghívott szimultánt adni az általa megálmodott Világsakkfesztiválra. A Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskolában végeztem, mind az 8 évemet kitűnő bizonyítvánnyal zártam. Jelenleg a Deák Téri Evangélikus Gimnáziumba járok angol szakra, szeptembertől leszek tizedikes. Legjobban sakkozni szeretek, de érdekelnek a nyelvek, és az informatika is.

8, 10 és 12 évesen is megnyertem az Országos Egyéni Korcsoportos Sakkbajnokságot.

2018-ban testvéreimmel egy csapatban, megnyertük az Országos Csapat Diákolimpiát, ami még előtte sosem fordult elő, hogy egy család gyermekei nyerjenek.

2018 decemberében életem első felnőtt világversenyén, a felnőtt Rapid Európa Bajnokságon én lettem a legjobb 14 év alatti játékos.

INFORMÁCIÓ

Karácsonyi GellértTámogatott tehetség