Havasi Marcell Milán

KMTA – AHOL A TUDÁS ÉRTÉK
Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány

Havasi Marcell Milánnak hívnak, 15 éves vagyok, és a Miskolci Herman Ottó Gimnázium 10. osztályos tanulója.

4 éves korom óta versenyszerűen úszom. Már az óvodában tudtam olvasni és nagyon korán érdeklődtem a matematika és a természettudományok iránt.

Úszásban eddigi legjobb eredményem országos bajnokságon elért 4. helyezés 1500m gyorsúszásban. 2018-ban 6. helyen végeztem 400m gyorsúszásban.

Megyei matematikaversenyeken évek óta első helyen végzek. Kétszer is megnyertem a megyei Zrínyi Ilona Matematikaversenyt. A Varga Tamás Országos Matematika versenyen pedig 7. helyezést értem el.

Eddigi legnagyobb eredményem, hogy 2019 áprilisában tagja lehettem a 6 fős magyar csapatnak, akik a Vietnámban megrendezésre kerülő HANOI Nemzetközi Matematikaversenyen képviselték Magyarországot, és 3. díjat nyertek el.

A természettudományok közül jelenleg a fizika érdekel a legjobban. A 2019-es Öveges József Országos Fizikaversenyen 3. díjas lettem, 2020-ban pedig a Mikola Sándor Fizikaverseny országos döntőjébe jutottam.

A kémia is érdekel, 2020-ban az Irinyi János kémiaverseny országos döntőjébe jutottam.

Szeretnék minél sikeresebb lenni azért, hogy megfeleljek saját elvárásaimnak, és családom, közvetlen környezeten büszke lehessen rám. Több területen is kipróbáltam, kipróbálom magam, így a jövőben könnyebb lesz a választás, hogy mi legyen a hivatásom. Mindenképpen szeretnék a tudományokkal foglalkozni, hogy valami maradandót alkothassak.

A természettudományok közül jelenleg a fizika érdekel a legjobban.

INFORMÁCIÓ