Hancz Patrik

KMTA – AHOL A TUDÁS ÉRTÉK
Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány

Hancz Patrik vagyok, 1992. január 22-én születtem Győrött. Gimnáziumba a Czuczor Gergely Bencés Gimnáziumba jártam hat évet. Ez az időszak máig meghatározza a gondolkodásmódomat, a világhoz és az emberekhez való viszonyulásomat. A gimnázium után a Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karán folytattam tanulmányaimat, jogász szakon. A jogász szakot követően felvételt nyertem a győri Doktori Iskolába, ahol jelenleg elsőéves doktorandusz vagyok, tevékenységemet az Alkotmányjogi és Politikatudományi Tanszéken folytatom. Kutatási témám címe: Nemzetközi elemek az Alkotmánybíróság döntéshozatalában, melynek feldolgozása során a nemzetközi jog, EU jog, nemzeti jog egymáshoz való viszonyát vizsgálom, illetve az alkotmányos identitás kérdéskörét. Emellett pedig elsőéves hallgatója vagyok a jogász-közgazdász felsőfokú szakirányú továbbképzésnek.

Tudományos munkám mellett nagy hangsúlyt fektetek a közéleti tevékenységekre is. Jelenleg a Széchenyi István Egyetem Doktorandusz Önkormányzatának vagyok a vezetője, illetve az Ars boni jogi folyóiratnak a szerkesztőségi tagja.

Életem másik felét a társastánc adja. Tízéves korom óta versenytáncolok, immáron professzionista (hivatásos) táncosként. Fontosabb eredményeink: 2016-os Amatőr Kűr Latin Magyar Bajnokság 1. hely, 2016-os Amatőr Kűr Latin Világbajnokság (Kína) 12. hely, 2017-es Professzionista Kűr Latin Magyar Bajnokság 2. hely, valamint 2017-es Profi Latin Magyar Bajnokság 8. hely. A győri Platina TSE igazolt táncosaként a tehetséggondozásban is részt veszek az egyesületen belül folyó tánctanítással.

Egy olyan életművet szeretnék létrehozni, melynek eredményeként – ahogyan egy egyetemi tanári pályán lévő barátom mondta – levehetek majd egy ”Hancz Patrikot” a könyvespolcról, és nyugodt szívvel, büszkén lapozhatom végig, tudatában annak, hogy értéket adhattam át ez által az embereknek.

Kutatási téma:

Az emberi jogokat érintő nemzetközi szerződések, egyezmények hatása a magyar Alkotmánybíróság döntéshozatalára.

Bemutatkozó videó:

INFORMÁCIÓ

Hancz Patriktámogatott tehetség
Dr. Cservák Csabaa Szegedi Tudományegyetem egyetemi adjunktusaBővebben ›