Gondos Borbála

KMTA – AHOL A TUDÁS ÉRTÉK
Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány

A nevem Gondos Borbála, 2001. február 20-án születtem Kézdivásárhelyen, itt jártam iskolába és érettségiztem le a Nagy Mózes Elméleti Líceum filológia szakos tanulójaként. Ahogyan az általam választott osztályprofil is mutatja, humán beállítottságú vagyok, viszont nem mondhatnám, hogy kizárólag erre korlátozódik az érdeklődésem.

A szeretetem az írásművészet irányában és a vonzalmam a szakértő tájékozottság iránt eredményezte, hogy ,,álomszakám” az újságírás legyen. Ennek okán felvételiztem a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem Politika-, Közigazgatás- és Kommunikációtudományi Karának újságírás szakára, így 2020-ban itt kezdtem meg felsőoktatási tanulmányaimat.

Irodalomszeretetemből kifolyólag középiskolás éveim alatt az iskolaújság szerkesztője, majd főszerkesztője voltam, és gyakran vettem részt tantárgyversenyeken, ahol az utóbbi négy évben az országos részvétel volt a legkisebb elért teljesítményem, és az országos negyedik helyezés a legmagasabb. Amióta a mentorprogram részese vagyok, Pilinszky János munkásságával foglalkoztam, az élet külső hatásainak belső vetületére, és ennek költészetben való lecsapódására helyezve a hangsúlyt.

Célom a Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítványban való részévtelemmel az lenne, hogy egy elismert szakember segítségével dolgozhassak olyan témán(/témákon), ami egyrészt érdekel, és kíváncsivá tesz, másrészt hasznosítható tudással lát el.

Kutatási téma: Személyes múltak a kommunizmus Árnyékában Háromszéken.

INFORMÁCIÓ