Fritz Petra

KMTA – AHOL A TUDÁS ÉRTÉK
Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány

Fritz Petrának hívnak, 2000. január 14-én születtem Esztergomban. Dorogon élek szüleimmel és három testvéremmel. Az esztergomi Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium végzős tanulója vagyok.

  1. osztályos korom óta tudom, hogy éghajlatkutató szeretnék lenni. Mindig is érdekelt a földrajz, az évek során pedig több versenyen is megmérettettem magam. Többször is részt vettem a Miskolci Egyetem által megrendezett Országos Középiskolai Földtudományi Diákkonferencián, ahol 2017-ben, csapattársammal 1. helyezést értünk el kutatásunkkal, melynek címe: Mezoklíma-kutatás Esztergomban. Előadásunkat jelölték a 2019-ben megrendezésre kerülő OTDK-ra.

További kutatásokat is végeztem. Néhány társammal az Esztergom külterületén elhelyezkedő Szamárhegy vízellátásával foglalkoztunk, mert kíváncsiak voltunk arra, hogy az ott élő lakosoknak fenntartható-e a réteg- vagy talajvíz kutakból történő ivóvízszolgáltatás.
2017 ősze óta tagja vagyok a Miskolci Egyetem szakkollégiumának. Az egyik terepgyakorlat során, mely Telkibányán volt, a Mária-bányában végeztünk radiometriai méréseket, illetve mintákat vettünk a táró különböző pontjain. Ebből állítottuk össze a Kálium-kutatás című publikációnkat.

Tanulmányaimat az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi karán szeretném folytatni, földtudományi szakon.

Az Alapítványtól támogatást és szakmai segítséget szeretnék kérni további céljaim elérésében.

INFORMÁCIÓ

Fritz Petratámogatott tehetség
Dr. Földessy JánosProfessor emeritus, Miskolci Egyetem. Földtani szakértő, geológus