Ferencz Vince

KMTA – AHOL A TUDÁS ÉRTÉK
Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány

A nevem Ferencz Vince. Székelyudvarhelyen születtem, 2004. március 31-én. A Tamási Áron gimnázium 10.B osztályában, természet-angol szakon tanulok.

Kiskoromtól kezdve a sportolás elengedhetetlen része az életemnek, úszás, korcsolyázás, síelés, néptánc, biciklizés, futás, testépítés, valamint egyéb szezonális sportok. Szívesen kézműveskedek, rajzolok, festek. A zene úgyszintén része az életemnek, hiszen 3 éve játszom szaxofonon a Népiskola keretén belül, továbbá nem régóta autodidakta módon gitározni is tanulok. Néhány éven keresztül aktív tagja voltam egy drámakörnek is, amelyet túlzsúfolt programom miatt, sajnos szüneteltetnem kellett. Rendszeresen eredményesen vettem részt mesemondó és szavaló versenyeken, aminek köszönhetően számos felkérést kaptam iskolai rendezvények-ünnepségek alkalmával, akár vers, illetve próza előadására.

Könnyen alkalmazkodok új élethelyzetekhez, és nem jelent problémát a beilleszkedés sem egy új közösségbe. Jelenleg tagja vagyok a felsőboldogfalvi Ifjúsági klubnak, ahol heti rendszerességgel érdekes/hasznos témákat vesézünk ki, és olykor a felvetett témához kapcsolódó előadók prezentációját is élvezhetjük. Lehetőség szerint szíves hozzáállással veszek részt karitatív megmozdulásokban, adománygyűjtésen, illetve -osztáson a rászorulók körében.

Számomra nagyon fontos a család, a hasznos, illetve pihentető együtt töltött idő. Úgy vélem, akkor tud igazán hasznos tagja lenni valaki a társadalomnak, ha példásan kiegyensúlyozottan éli meg családi életét.

Iskolai tantárgyak közül nagy kedvencem a biológia, hiszen első percben magával ragadott.

Azonfelül pöttöm korom óta érdeklődést mutatok az orvostudományok felé. Terveim szerint az iskola elvégzése után az állatorvosi, orvosi illetve fogorvosi egyetemet venném célba. Példaképem a testvérem, aki idén végzett a Marosvásárhelyi Általános Orvosi Karon, és most a budapesti Semmelweis Egyetem PHD hallgatója.

Ezen felül fontosnak tartom a különböző nyelvek elsajátítását, hiszen a továbbtanulást illetőleg nem zárkózok el a külföldi lehetőségektől sem. Angol és román nyelven tanulok különböző tantárgyakat, emellett haladó szinten tanulom a német nyelvet is.

Ezen mentorprogram keretein belül is szeretném bővíteni eddigi tudásomat a nyújtott lehetőségek szerint.

Kutatási témaként az élettant választottam.

INFORMÁCIÓ