Fejér Norbert

KMTA – AHOL A TUDÁS ÉRTÉK
Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány

Fejér Norbertnek hívnak, 1997. október. 09-én születtem Gyergyószentmiklóson. Tanulmányaimat a Salamon Ernő Elméleti Líceumban végeztem intenzív-informatika szakirányon, jelenleg a Sapientia EMTE marosvásárhelyi karának harmadéves számítástechnika szakos hallgatója vagyok.

Egy nagyon dinamikus, örökmozgó fiatalnak tartom magam, aki célul tűzte ki, hogy minden nap a legtöbbet próbálja megalkotni. Nagyon szeretek új dolgokat megtanulni, új embereket megismerni. Leginkább az informatika és elektronika világában érzem otthon magam, ez a hobbim, az életem. Iskolai és most egyetemi éveim során is rengeteg egyetemen kívüli szakkörnek vagyok a tagja, ahol próbálok a szakterületemnek megfelelően minél több ismeretet elsajátítani. Tisztában vagyok vele, hogy az egészség a legfontosabb és talán elsődleges szempont, ezért mikor időm tartja rengeteget sétálok, kerékpározok.

Nagyon hálás vagyok, hogy egyetemre járhatok és azt tanulhatom ami a gyerekkori álmom. Érdeklődési területeim, mint ahogyan fentebb is említettem az informatikához köthetőek, nagy érdeklődést mutatok a gépi tanulás és mesterséges intelligencia felé, hisz úgy látom rengeteg új dolog megvalósítható ezen technológiák felhasználásával. Célom, hogy egyszer elismert szakember legyek az informatika szakterületen belül, hisz úgy érzem, csak itt tudok kiteljesedni, és ami a legfontosabb a társadalom hasznos tagjává válni. Jövőmet itthon, Erdélyben képzelem el, úgy gondolom rengeteg olyan kihasználatlan lehetőség van, melyet talán egyszer én valósíthatok meg a térség előlendítése érdekében.

Jelenleg is próbálok ott segíteni, ahol tudásom engedi. Nagyon sokszor önkéntes rendezvények tagja vagyok, illetve rengeteg alkalommal szervezőként is jeleskedem. Amikor csak tehetem, táborokban és versenyeken veszek részt, legyen szó akár egyéni akár csapatversenyről. Már gimnazista koromban is rengeteg versenyen vettem részt, jeles eredményeket felmutatva, leginkább a fizika, matematika és informatika területén, viszont egyetemi éveim során is próbálok minél több informatikai megmérettetés részese lenni. Nagyon szeretek olvasni és az, hogy tudásom minden nap gyarapíthatom leírhatatlan érzéssel tölt el, éppen ezért a nap minden percét próbálom a leghatékonyabban beosztani.

INFORMÁCIÓ

Fejér Norberttámogatott tehetség
Bartek AttilaInformatikus, rendszerbiztonsági szakértő