Drágus Emőke

KMTA – AHOL A TUDÁS ÉRTÉK
Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány

Nevem Drágus Emőke, 1992. február 15-én születtem, Kelementelkén (Maros megye, Románia). Általános iskolai tanulmányaimat a helyi iskolában végeztem, ezt követően a középiskolai tanulmányaimat a Bolyai Farkas Elméleti Líceumban folytattam természettudomány specializációval. Már egészen kicsi korom óta tudtam, hogy orvos szeretnék lenni, ezért választottam a kerültem természettudományok osztályba, később a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem Általános Orvosi Karára kerültem, melynek jelenleg utolsó éves hallgatója vagyok.

Már általános iskolás koromban is folyamatosan jártam különböző versenyekre, szép beszéd és irodalom-, majd matematika- és földrajz versenyekre, s ezen versenyszellem a középiskolában is megmaradt, hála tanáraimnak. Középiskolásként leginkább természettudományi versenyeken vettem részt, mint például a Curie környezetvédelmi emlékverseny, Kitaibel Pál Középiskolai Biológiai és Környezetvédelmi Tanulmányi Verseny (nemzetközi szakasz), de mindezek mellett az anyanyelvem iránti érdeklődésem sem hanyatlott, hiszen az Implom József helyesírási verseny országos szakaszán is megmérettettem magam.

Egyetemi éveim alatt kisebb-nagyobb kutatásokban vettem részt, melyeket helyi és nemzetközi tudományos konferenciákon mutattam be. Érdeklődési területem az urológia, az orvostudomány ezen ágát szeretném jövendőbeli szakmámként választani, és ezen területen végeztem kutatómunkáimat, dolgozataimat is.

Kutatási témám is természetesen ebből a tudományágból került ki, mely feltérképezni kívánja úgy az anyaországi, mint az erdélyi vizeletürítési gondokkal küszködő urológiai betegeket, azok incidenciáját, epidemiológiáját, illetve az eredményeket összehasonlítom a különböző földrajzi területeken nyert adatokat. Kutatási területeink közé egyelőre Budapest és Marosvásárhely tartozik, de a programot kiterjesztenénk más városokra is a valósághű állapotok elérése érdekében.

Kutatási téma: Nocturia (éjszakai vizeletürítés) széles körű felmérése mindkét nemű urológiai betegekben

Bemutatkozó videó:

INFORMÁCIÓ

Drágus Emőketámogatott tehetség
Prof. Dr. Romics Imreegyetemi tanár Semmelweis Egyetem, Általános Orvostudományi KarBővebben ›