Davitko Oliver

KMTA – AHOL A TUDÁS ÉRTÉK
Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány

A nevem Davitko Oliver. Felvidéken, Kassán születtem. A kassai Márai Sándor Magyar Tanítási Nyelvű Gimnázium és Alapiskola gimnáziumának vagyok 3. osztályos tanulója, az alapiskolát is itt végeztem. Kiskoromtól nagyon érdeklődő voltam. Érdekelt, hogy hogyan és miért  működnek a dolgok úgy, ahogy működnek, de nem csak a technika és a mechanika érdekelt, hanem a művészet is közel állt hozzám. Iskolás koromtól zene- és képzőművészeti iskolába jártam, amelyeknek most már sikeres abszolvense vagyok.

A továbbiakban mindkét oldalamat fejlesztettem. 2014-ben tagja lettem a Talentum Cassoviensis alapítvány robotépítő és programozó csapatának. Az évek során rengeteg tapasztalatot szereztem nem csak programozásban és elektronikában, de az ötleteim prezentálásában is. A csapattal számtalan nemzetközi versenyen vettünk részt, ami lehetőséget adott a világ különböző részeinek  megismerésére is. A csapatban töltött idő alatt sikerült egy saját találmányomat szabadalmaztatni, amely műszaki mintájának most már hivatalosan is feltalálója és résztulajdonosa vagyok. A szabadalmaztatott technológia a HDPE csövekben előforduló csőrepedések felismerésének problematikájával foglalkozik.

A művészetet szabadidőmben tájképfestéssel, fényképezéssel és videókészítéssel gyakorlom. Osztálytársammal készített rövidfilmeink országos szintű versenyen díjazottak is voltak. Szeretem a kihívásokat és a nem megoldott műszaki problémák megoldásának a folyamatát, illetve az ezzel járó kutatást. Ahogy említettem, a műszaki oldalam mellett a művészet is nagy szerepet játszik mindennapjaimban.

INFORMÁCIÓ