Bognár Emese

KMTA – AHOL A TUDÁS ÉRTÉK
Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány

Bognár Emese vagyok. 2002.08.03-án láttam meg a napvilágot Szabadkán, Vajdaság északi részén.

Általános iskolai tanulmányaimat a palicsi Miroslav Antić iskolában végeztem el, ahol kitűnő átlag- és versenyeredményeim miatt A generáció diákja kitüntetésben részesültem.

Mivel mindig is nyitott voltam a kihívásokra 2017 szeptemberében megkezdtem tanulmányaimat a szabadkai Ivan Sarić Műszaki Iskolában, információs technológiák elektrotechnikusa szakon.

Mindig is az irodalom nagy szerelmese voltam. 8 éves koromtól szavalok kulturális rendezvényeken, ünnepségeken, de mindemellett különböző versenyeken, megmérettetéseken is részt veszek. A nyelv iránti elköteleződésemet nem csak az irodalom, de a nyelvtan területén is szívesen bizonyítom. 5. osztályos korom óta évente részt veszek a nyelvtani és nyelvhelyességi verseny országos döntőjén, ahonnan gyakran valamilyen díjjal jövök haza.

Imádom a nyelveket, valószínűleg abból adódóan, hogy kétnyelvű családba/közösségbe születtem. Egész életemben úgy neveltek, hogy tudjak alkalmazkodni más népek kultúrájához, szokásaihoz, illetve hogy nyitott legyek az új emberekre és ismeretekre. Imádok nyelveket tanulni, jelenleg a magyart és a szerbet beszélem anyanyelvi szinten, az angolt illetve a délszláv nyelvek nagy részét társalgási szinten, de ezenkívül elkezdtem oroszul és norvégul tanulni.

Nagy álmom, hogy egy nap külpolitikával, diplomáciával foglalkozzak, ahol igazán érvényesíteni tudnám a kommunikációs készségeimet.

INFORMÁCIÓ