Boga Balázs

KMTA – AHOL A TUDÁS ÉRTÉK
Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány

“Aut viam inveniam aut faciam”: vagy megtalálom az utat, vagy felépítem. Bizonyára ez az egy mondat jellemez leginkább engem.

A nevem Boga Balázs, a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem harmadéves közgazdász hallgatója vagyok, jelenleg pedig ösztöndíjjal a portói Universidade Católica Portuguesa-n tanulok.

Amint bemutatkozóm első felében erre utaltam, céltudatos és rendszerezett, viszont kellőképpen spontán személyként tekintek magamra. Célom, hogy a jövőmet három vezérfonal határozza meg: gazdaságpolitikusként és közösségi vezetőként képzelem el magam szakmai szempontból, ugyanakkor viszont szeretném, ha a sport és az utazás továbbra is szerves részét képezné az életemnek.

Egyrészt szeretnék gazdasági és gazdaságpolitikai tudásommal hozzájárulni a társadalmi jólét magasabb szintre emeléséhez. Ezt másfél éves junior tagságom, később pedig fél éves szenior tagságom határozta meg a kolozsvári Gazdasági Tanácsadó Klubban. Számos gazdasági vonatkozású esettanulmány versenyen, képzésen és rendezvényen vettem részt az elmúlt két évben, a világ különböző pontjain. A legkiemelkedőbb eredményem a mexikói Guadalajarában megszervezett Business & Management Case Competition nevű versenyen elért második helyezés (négyfős csapat tagjaként), amelyet a sajtó az erdélyi magyar nyelvű közgazdászképzés máig legkiemelkedőbb hallgatói eredményéként könyvelt el.

Másrészt szívügyemnek érzem az erdélyi magyar kisebbség közösségi, kulturális és ifjúsági életét, valamint annak serkentését és felpezsdítését. Ez vezetett oda, hogy 20 barátommal 2019 novemberében megalapítottuk az Érted Egyesületet, amely a fiatalok lendületét kihasználva hivatott Erdélyben közösséget építeni és értéket teremteni. Jelenleg az egyesület elnökeként (kizárólag jogi szempontból) tevékenykedem közel 40 erdélyi magyar fiatallal együtt, akik Európa mintegy 8 országában tanulnak.

Harmadrészt az utazás és a sport egyaránt szerves részét képezik az életvitelemnek. Célom, hogy a világ összes országába eljussak, valamint, hogy 20 sportágat műveljek aktív szinten. Az előbbit 13,3%-ban, az utóbbit pedig 70%-ban sikerült eddig teljesítenem.

INFORMÁCIÓ