Bartúcz Anna

KMTA – AHOL A TUDÁS ÉRTÉK
Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány

Bartúcz Anna vagyok, 14 éves. Ceglédbercelen élek szüleimmel. Az általános iskolát a “Ceglédberceli Eötvös József  Általános Iskola és AMI Kiváló tanulója”-ként fejeztem be. Német nyelvből DSD I. komplex, és BME szóbeli B1-es  nyelvvizsgát tettem. Tanulmányaimat a Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium természettudomány-tagozatán fogom folytatni.

Érdeklődésem elég sokirányú. Felső tagozaton több természettudományi és nyelvi tanulmányi versenyen szerepeltem eredményesen.

A versenyzésből kifolyólag a versenyszellem, az akarat karakterem egyik fő jellemzője. A tanáraim szerint: “A te példád is bizonyosság arra, hogy ha valami nem megy elsőre, akkor sem szabad feladni, mert a kitartás végül meghozza gyümölcsét”.

Rendszeresen indultam az Aradi Jenő rajzversenyen,  több rajzpályázat különdíjasa és helyezettje lettem (Vadonleső, III. Mesterecset, Európai Mobilitás, Álomút, Élet a madáretetőn, Rajzoljunk a csillagoknak…),  illetve különböző filmszemléken vettem részt.

Ösztöndíj- és támogató programok részese lehettem:

2017-ben a MATEHETSZ tutoráltja, és a MOL ösztöndíjasa  voltam,

2018-ban a Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíj kedvezményezettje, és MOL ösztöndíjas vagyok.

A társadalmi szerepvállalást is fontosnak tartom. A Belügyminisztérium és Életrevaló Egyesület által kiírt “Bűnmegelőzési”, illetve a Nemzetközi Gyermekmenő Szolgálat által kiírt “Biztonságos internet” kisfilmkészítő versenyeken a korosztályomat megszólítva próbálom a figyelmet felhívni a minket körülvevő fizikai és digitális veszélyekre.

Elkötelezett vagyok a természetvédelem iránt.  A Herman Ottó Intézet által kiírt “Hulladék is érték” kreatív alkotói pályázat fődíjasa, a GWP Hungary “Duna művészeti mestere” 2. helyezettje lettem.

“Az én ökológiai lábnyomom” címmel készítettem filmet, mely arról szól, hogy hogyan kíméljük meg környezetünket. Ezzel a filmmel a “Kevesebb hulladék, több érték” és a “Tiszta tó a Tisza-tó”  filmpályázatot megnyertem, illetve a gödöllői Természetfilm Fesztivál riporteri különdíjasa lettem. Ennek köszönhetően részt vehettem egy filmes alkotótáborban. Nagyon élveztem a csapatmunkát. Három nap alatt készítettünk forgatókönyvet, forgattunk le és vágtunk egy filmet megadott témában.  Ugyanez a filmem kijutott Bécsbe a „Video- und Filmtage” fesztiválra. Nagy élmény volt, hogy német nyelven folytathattam pódiumbeszélgetést.
A SZTE országos német nyelvű kisfilmkészítő pályázatán első helyen végeztem, így jutottam el egy Bécsben megrendezett táborba, ahol tovább fejleszthettem német tudásomat.

A természettel foglalkozó filmek készítése közben jöttem rá, hogy nem elég filmkockákat egymás mellé fűzni, érteni is kell a természetben zajló folyamatokat. Remélem, hogy a KMTA támogatottjaként megszerezhetek olyan természettudományos ismereteket, amelyeket az iskola falain belül nincs lehetőségem; szert tehetek olyan tudásra, amelyet a továbbiakban használni és kamatoztatni tudok.

INFORMÁCIÓ

Bartúcz AnnaTámogatott tehetség