Bárdos Dávid

KMTA – AHOL A TUDÁS ÉRTÉK
Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány

Bárdos Dávid vagyok, a kárpátaljai Beregszászon születtem 1992. január 15-én. Beregszászon is éltem egészen 18 éves koromig, és ott is érettségiztem a Beregszászi Magyar Gimnázium diákjaként. Gimnazista koromban számos versenyen indultam és értem el előkelő helyezéseket. A tanulás mellett a diákönkormányzat elnöke voltam és aktívan cserkészkedtem.

2010-ben felvételt nyertem a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karára. Az orvostudományon belül hamar a sebészet kezdett el érdekelni. Másodéves koromtól fogva rendszeresen járok be műtétekre asszisztálni, negyedéves korom óta pedig tudományos diákköri munkában is részt veszek. Májsebészettel foglalkozó előadásommal 2016-ban II. díjat nyertem a Semmelweis Egyetem TDK-ján, dolgozatom pedig III. díjat nyert az egyetemi rektori pályázaton. Jelenleg hatodéves vagyok és sebész szeretnék lenni.

Az egyetem mellett 2010 óta a Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium tagja is vagyok. A szakkollégium tagjaként számos kurzuson és projekten részt vettem az elmúlt években. A legutóbbi félévben szerveztünk egy sebészeti manuális és laparoszkópos továbbképző tréninget, ahol olyan technikákat tanulhattunk és gyakorolhattunk, amit máshol hallgatóként nem tudtunk volna. Augusztusban pedig elindítottuk a Tudomány ON tudományos ismeretterjesztő weboldalt, amelynek szerzője és szerkesztője vagyok.

A következő félévet az egyesült államokbeli Buffalóban fogom tölteni, ahol hatodéves sebészet és neurológia gyakorlatomat végzem. Az év végén fogok diplomázni a Semmelweis Egyetemen. Remélem, addig is és orvosi pályám során mindvégig nagyon sokat fogok még tanulni és fejlődni azoknak a betegeknek a javára, akikkel életem során találkozni fogok.

INFORMÁCIÓ

Bárdos Dávidtámogatott tehetség
Prof. Dr. Schaff ZsuzsaMTA rendes tagja, akadémikus, Semmelweis Egyetem II.sz. Pathologiai IntézetBővebben ›