Balogh Enikő

KMTA – AHOL A TUDÁS ÉRTÉK
Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány

Balogh Enikő vagyok. Felvidéken magyar szülők akkor még egyetlen és első gyermekeként láttam meg a napvilágot a kilencvenes évek elején. Dunaradványon nevelkedtem, tanulmányimat is Szlovákiában végeztem az érettségiig. A Révkomáromi Magyar Tanítási Nyelvű Selye János Gimnáziumban tett kitűnő érettségimnek és sikeres felvételimnek köszönhetően minisztériumi ösztöndíjasként végeztem el a Balassi Intézet egyetemi előkészítőjét, majd a Semmelweis Egyetem Fogorvsotudományi Karának hallgatója lettem.

Az egyetem évei alatt igyekeztem minden lehetőséget kihasználni, hogy az elméleti tudás elsajátítása mellett már hallgatóként a páciensekkel történő kommunikációban is a lehető legtöbbet fejlődjek. Részt vettem a Kárpátaljai egészségügyi szűréseken, az Egészséges Száj Napján és a Sziget Fesztiválon tartott prevención, így lehetőségem volt minden korosztálynak szájápolási tanácsot adni. Önállóan is szerveztem és tartottam számos óvodai és általános iskolai prevenciós alkalmat, ahol játszva vezettem be a gyermekeket a szájápolás világába. Lenyűgöz, ahogy a gyermeki naivitásuk a talpraesettséggel és az elszántsággal párosul. Mi felnőttek is gyakran sokat tanulhatnánk tőlük. A Bátor Tábor önkénteseként tapasztalatból tudom, hogy a dicséret, a megfelelő motiváció életeket változtathat, és változtat is. Célom, hogy a kis pacienseink tudatosan figyeljenek oda fogaik épségére, igényük legyen a rendszeres kontrollra és önfeledt mosollyal magabiztos felnőttként is tudjanak jó példát mutatni a következő generációknak.

2018.-ban végeztem fogorvosként, jelenleg a Semmelweis Egyetem Fogászati és Szájsebészeti Oktató Intézetében vagyok Fogszabályozó rezidens. A Fogszabályozáson belül, a digitális fogszabályozás érdekel a leginkább, olyannyira, hogy már a szakdolgozatom témája is digitális fogszabályozás volt, saját kutatásom során gipszmintán és digitális 3D-s mintán végeztem fogszélességmérést. Klinikai tapasztalataimat a témában Klinikai Tehetség Gondozó Programnak és egy 3 hetes szlovákiai önkéntes nyári gyakorlatnak köszönhetően szereztem, amikor alkalmam volt intraorálsi szkennerrel digitális lenyomatot venni és ortodonciai szoftverben tervezni. Közel egy éves rezidensségem alatt eddig 2 digitális fogszabályozással kapcsolatos publikációm jelent meg  a Fogorvosi Szemlében : A látható fény tartományában működő digitális 3D képalkotás ortodonciai felhasználása, az ortodonciai digitális 3D modellek készítésének technikája és eszközei, és a második  A 3D nyomtatás és hatása a digitális ortodoncia fejlődésére címmel.

Fogorvosdoktorrá avatásom óta számos továbbképzésen és tanfolyamon vettem részt. Kiemelném a Dental Summitot Prágában és szeptemberben megyek Barcelonába a BCNOrtho Kongresszusára. Tagja vagyok a Magyar Orvosi Kamarának és a Magyar Fogorvosok Egyesületének.

Szabadidőmben szívesen motorozok, szeretek vezetni, utazgatni. rendszeres koncert- és színházlátogató vagyok. Számomra legértékesebb és legjobb kikapcsolódás a szülőfalumban a családommal, főként nagyszüleimmel töltött idő. Kedvenc helyem a dunaradványi Duna-part.

INFORMÁCIÓ

Balogh EnikőTámogatott tehetség