Bálint Abigél

KMTA – AHOL A TUDÁS ÉRTÉK
Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány

A nevem Bálint Abigél, a Babes-Bolyai Tudományegyetem Pszichológia és Neveléstudományok Karának Gyógypedagógia szakára járok már második éve.

Mielőtt beiratkoztam volna az egyetemre, rengeteget gondolkoztam, hogy mi is szeretnék lenni. Nagyon szeretem az irodalmat és a nyelvtant, játszani a szavak hangzásásával, ugyanakkor, annak ellenére, hogy csak kevés ideig élvezhettem, öröm volt elmélyülni a biológia órák nyers és emberi tudományában. De amit mindig is tudtam, az az hogy emberekkel szeretnék foglalkozni a munka fogalom alatt, ezért akár a pedagógia irányt is el tudtam képzelni magamnak.  Akaratos ember létemre, egyik ágat sem akartam kihúzni a listából, így olyan szakot kerestem, amiben ezek mind benne lehetnek. A gyógypedagógia egy összetett, komplex tudományág, amiben a nyelvészet, orvostudomány, pedagógia, mind helyet kapnak. A gondolat pedig, hogy speciális gyerekekkel dolgozhatok, jó érzéssel, ambícióval és önbizalommal töltött el. Úgy éreztem, végre megvan, amit akarok.

Azonban nem hagyhatom ki a sorból azt a tevékenységet, ami eddigi életem egyik legnagyobb részét képezte, és szeretném, ha ez továbbra is így lenne. A néptánc, a hagyományőrzés a szívem csücske. Már 17 éve tudhatom magam az Ördögborda Néptáncegyüttes büszke tagjának, úgy, hogy még csak 20 éves vagyok. Nagyon szeretem ezt a világot, és remélem, soha nem esem ki belőle.

Egyetemi idők alatt sajnos keveset tudtam táncolni, a csapattal lenni, és nem szeretném, ha választanom kellene tánc és egyetem, illetve tánc és munkahely között, éppen ezért kérem a KMTA segítségét, hogy kialakíthassam, ötvözhessem e két világ örömeit és értékeit. Hogy a népi, ősi mondókákkal, énekekkel a beszédet – mint ritmust, mint artikulációt – ritmusgyakorlatokkal, a tánccal pedig a mozgást fejleszthessem.

INFORMÁCIÓ