Beszámoló a szemléletformáló és kommunikációs képzésről

A Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány szemléletformáló és kommunikációs képzése 2016. november 10-13-a között Budapesten került megrendezésre. A négy nap során a résztvevők nem csak tárgyi tudással gazdagodhattak, hanem látásmódjukat és gondolkodásmódjukat is fejleszthették, továbbá kulturális és közösségépítő programokon vehettek részt. A képzés szakmai részét Dr. Palla Gergely előadássorozata nyitotta, aki a komplex hálózatok szerkezetéről és dinamikájáról beszélt a képzés során több alkalommal. A komoly elméleti alapokra helyezett előadásból minden diák le tudta vonni a saját szakterületére vonatkozó tanulságokat és módszereket, s a jövőre nézve hasznos információkkal gazdagodtak. Az első napot továbbá Dr. Kőnig Frigyes professzor úr előadása színesítette, aki rendkívül figyelemfelkeltően beszélt a művészetekről, új megvilágításba helyezve a csendélet fogalmát. A pénteki és szombati napot frissítő reggeli tornával kezdték a résztvevők, melyet Ács Zoltán hegymászó vezényelt le, aki később a szombati nap folyamán utazásairól és kalandjairól tartott előadást, kiemelt hangsúlyt fektetve a kitartás és a céltudatosság fontosságára.

Péntek délelőtt a részvevőknek lehetősége nyílt a Magyar Tudományos Akadémia látogatására, melynek keretében a keleti gyűjteményt tekinthették meg, majd a levéltárban hallgathattak meg egy ismeretterjesztő előadást. Péntek délután Dr. Palla Gergely folytatta előadássorozatát, majd az este folyamán Dr. Szakály Sándor Nemzeti tragédiák című előadását hallgathatták a résztvevők, melyben a két világháború közötti magyar helyzet került bemutatásra. Szombaton Ács Zoltán prezentációját Dr. Szőke-Milinte Enikő három részből álló előadássorozata követte, aki a kommunikáció témájában nyújtott rendkívül hasznos, a gyakorlatba könnyen áthelyezhető ismereteket.

Kikapcsolódás képpen a szombati napot egy kulturális program zárta, a résztvevők a „Sugar, Van aki forrón szereti” című musicalt tekinthették meg a Pesti Magyar Színház előadásában. A vasárnapot Béres Lilla előadása nyitotta, aki a pénzügyi alapokról beszélt, melyet egyhangúlag nagyon fontosnak és aktuálisnak tartottak a résztvevők, majd a képzést Dr. Szőke-Milinte Enikő előadásának harmadik része zárta. Összességében a képzés hozzájárult a fiatal tehetségek társadalmi felelősségvállalásának a megerősítéséhez, s olyan használható tudással ruházta fel őket, melyet saját környezetükbe visszatérve könnyedén alkalmazni tudnak.

Pályázataink

KÉRDÉSED VAN?

+36 1 781 2814
E-MAIL KÜLDÉSE

KAPCSOLAT

KMTA – AHOL A TUDÁS ÉRTÉK

Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány

1054 Budapest, Tüköry utca 3.
I. emelet

Tel.: +36 1 781 2814
e-mail: info@kmta.hu