Beszámoló a NTP-HTSZ-M-16-B-0002 számú pályázat megvalósításáról

A pályázati támogatásból összesen 24 főt támogatott a Kárpát-medencei tehetségkutató Alapítvány, a programot 2016.07.01 – 2017.06.30 között valósítottuk meg. A program célcsoportja a Kárpát-medencében élő fiatal tehetségek voltak, azon belül főként a hátáron túli területen élő 16-30 év közötti tehetséges magyar fiatalok voltak.

A célcsoport főként az eddig beazonosítatlan tehetségek közül kerülnek ki olyanok, akik többségében nem szerepeltek jelentős nemzetközi versenyen jó eredménnyel. A kiválasztott tehetségeknek szakmai téren adtunk elsődleges támogatást, ez egészült ki személyre szabottan a szükségletek kielégítésével, legyen szó egy úgy készség elsajátításáról. pl. kommunikációs készség fejlesztésről, nyelvtanulásról, vagy akár ösztöndíjról.

A diákoknak, egyénileg támogattuk, hogy részt tudjanak venni a saját érdeklődésüknek megfelelő rendezvényeken. Volt olyan támogatott akit a Protestáns Tavasz című rendezvényre hoztunk el Budapestre, másokat az Innovációs Szövetség, és az MTA által szerezett rendezvényeken biztosítottuk a részvételüket.

Emellett rendszeresen lehetőséget biztosítottunk kulturális eseményeken (színház, opera) való részételre. Más támogatásból szerveztünk a felkutatott támogatottaknak képzéseket is. Jelen program közvetett haszonélvezője a támogatott fiatalok környezete volt, akik megbizonyosodtak arról, hogy érdemes a tanulásra összpontosítani. Ezt bizonyítja, hogy a támogatottak környezetében élő tehetségek is beregisztráltak a honlapunkra. További haszonélvező volt a határon túli magyarság, akik jelen program megvalósulása esetén egy tehetséges fiatalt kapnak ezáltal is erősítve a helyi magyar közösséget.

Petri László
programigazgató

Pályázataink

KÉRDÉSED VAN?

+36 1 781 2814
E-MAIL KÜLDÉSE

KAPCSOLAT

KMTA – AHOL A TUDÁS ÉRTÉK

Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány

1054 Budapest, Tüköry utca 3.
I. emelet

Tel.: +36 1 781 2814
e-mail: info@kmta.hu